Våra förskolor ligger i Hackefors, Ullstämma, Johannelund och Tannefors i vackra, natursköna omgivningar med skogen inpå knuten. Våra förskolor kännetecknas av att de är relativt små och vi jobbar aktivt med att låta våra miljöer både inne och utomhus var inbjudande för barn ska vilja leka och upptäcka. Våra miljöer är olika men i Hackefors finns bland annat ett skepp, flera sandlådor, vattenlek mm. I närmiljön finns såsom skog, lekparker och b.la en härlig pulkabacke.

Förskolan i Ullstämma omges av en lummig, gräsbevuxen, mer av en ”naturtomt”. Här är tyst, lugnt och gården inbjuder till fina lekar. Här ligger stockar och stenar som tillsammans bildar en fin motorikbana. Här finns stora gräsytor, buskar, sandlåda och en liten backe för pulkaåkning. Här används närliggande lekparker och närmiljöer såsom skog frekvent.

Förskolan i Johannelund ligger inbäddad i lugnet av en talldungen med en underbar gård att leka vid, inomhus trivs vi i många små och inspirerande rum. Här har vi även ett eget kök där det lagas mat och nybakat bröd.

Förskolan i Tannefors ligger i ett lugnt villa kvarter med lite känsla av villa Villekulla från Pippi Långstrump. Här finns vattenrum och ett eget rörelserum. Även här trivs vi i alla de olika små rummen, detta skapar ett lugn som är så viktigt för barnen.

God morgon!

Förskolan öppnar efter familjernas önskemål med Linköpings Kommuns regler och riktlinjer som grund. Frukost serveras när barnen trillar in:) Här lägger våra pedagoger stort fokus på lugn och ro. Vi skapar en hemtrevlig, harmonisk miljö med hjälp av levande ljus (el) och god varierande frukost. Vissa morgnar har vi extra tur, då bjuder våra kockar på nybakat bröd. Den härliga doften gör att man då känner sig lite extra välkommen. Har Ni som föräldrar tid, är Ni självklart välkommen på en kopp morgonkaffe eller varför inte en lunch…

Lek och pedagogik – aktiviteter!

Allt eftersom våra barn anländer drar våra aktiviteter igång. Här varvas lek, utevistelse/utomhuspedagogik, skapande verksamhet, sång och rytmik, matematik, språk och NTA i en utefter Läroplanen väl avvägd mix.

Frukt, grönt och mat!

Vi jobbar aktivt med att försöka serverar närproducerad frukt och grönt. Mitt på dagen serveras lunch tillagad i Företagets Hjärta, Vårt kök, Vår stolthet. Här tillagar våra kockar, näringsriktig och god husmanskost från grunden. Här används i den mån det går svenska, närproducerade och ekologiska råvaror. Vi strävar hela tiden efter förbättring och gör allt vi kan för att hålla högsta tänkbara nivå.

Vila och lugnare lek

Efter lunchen ägnas tiden till lite lugnare aktiviteter. De små bäddas ner i vagnar för en stunds välbehövlig sömn med frisk luft. De riktigt kalla dagarna slår vi på vår infravärme för att skapa en något behagligare temperatur. De lite större barnen erbjuds många olika aktiviteter såsom sagoläsning/ljudböcker, olika pyssel och skapande, sällskapsspel, bygg och konstruktionslekar, spännande rollekar mm mm.

Kunskap och positiv anda, Barn kan och där glädje blir till kunskap

Våra förskolorna arbetar aktivt med olika teman för att knyta an till våra läroplansmål.
Pedagoger är välutbildade, många med spetskompetens inom olika områden. Det finns en positiv anda och en otrolig drivkraft i våra arbetslag. Detta ses tydligt i vår agenda. Här finns många spännande aktiviteter och utflykter inplanerade. Våra pedagoger erbjuds regelbunden fortbildning vilket skapar dynamik, nyfikenhet och drivkraft.

När dagen rullar på!

Mellanmål kan serveras både inomhus och utomhus, allt efter väder och aktivitet.
Ibland tänder vi ljus och bara myser, ibland serveras lite mer ”gående bord”. Allt för att tillgodose varje enskilt barns behov för dagen. Härefter tunnas barnantalet ut något. Pedagogerna planerar aktivitet allt eftersom eftermiddagen ser ut. Många gånger njuter vi av fantasifull lek, inne eller ute. För de barn som stannar lite längre erbjuds frukt och någon lugnare aktivitet, ex en bra bok.